Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах заяви, че следващата

...
Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах заяви, че следващата
Коментари Харесай

Командващият ВМС на Германия прогнозира континентална война в следващите 10-20 г.

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах заяви, че идната континентална война може да бъде в околните десетилетия, заяви РИА Новости.

" Смятам, че континентална война може да има, само че не в околните две-три години, а в идващите 10-20 години ", сподели Шьонбах по време на конференция на индийския институт на отбранителните проучвания Манохар Паррикар.

Според него двустранното партньорство: " нищо не значи ". Страните би трябвало да основават " доста тесни съюзи ", добави Шьонбах.

Думите му са в миг, когато напрежението сред Запада и Русия се усилва. Вчера, 21 януари 2022 година от Русия желаеха НАТО да изтегли своите сили от България и от Румъния. В отговор на това искане депутатите от ГЕРБ поискаха в Народното събрание да се явят премиера Кирил Петков, военния министър Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска, както и да бъде свикано съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Да не се поддаваме на съветска провокация призова Христо Иванов от Демократична България. От Министерство на външните работи приканиха Русия да уважавайте избора на България и Конституцията ни.

Президентът Румен Радев съобщи, че страната ни не приема ултимативни искания от който и да било. От министерството на защитата обявиха, че България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика. От нашето Външно министерство увериха, че националните територии на страните-членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО.

От испанското правителство обмислят изпращането на изтребители в България. Същото известие - за изпращане на изтребители в България пристигна и от Нидерландия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР